‘Ik Ben Carlijn

Ik Luister’

Ik Ben Carlijn Ik Luister is voortgekomen uit een werkperiode in de Slagen, een van de woonwijken van de stad ‘s Hertogenbosch. De Slagen is gebouwd in de jaren ’60 en ’70. Het is een zogenaamde Bloemkoolwijk, een manier van bouwen waarbij woonerven voor het eerst geïntroduceerd werden. Maar nu in de 21e eeuw voldoet deze manier van bouwen niet meer aan de woonwensen van deze tijd. Uit onderzoek van de Rijksbouwmeester blijkt zelfs, dat gebruik van woonerven zoals in de Slagen gebouwd, de eenzaamheid van inwoners vergroot.

Vanuit deze stelling ontstond de vraag of het inderdaad klopt dat er in de Slagen meer eenzaamheid heerst in vergelijking met wijken die anders zijn opgebouwd. Maar hebben de bewoners wel behoefte aan sociaal contact met de andere buurtbewoners en hoe zit het met contact in het algemeen?

Praten met een vreemd iemand over je eigen eenzaamheid, doen de meeste mensen niet zo snel. Maar praten over jezelf, is voor veel mensen wel een behoefte. Hoe groot of hoe klein ook. De ruimte om eens lekker van je af te praten, zonder dat het ongemakkelijk wordt is wat we met de DVD Ik Ben Carlijn Ik Luister willen creëren.

Carlijn luistert naar je verhaal zonder dat je aan haar hoeft te vragen hoe het met haar gaat of wat ze van de situatie vindt. Vertel Carlijn je verhaal en ze luistert. Dus zet je schroom opzij en praat over jezelf zonder onderbroken te worden.

Carlijn reageert begripvol op ál mijn gedachten’

Tobias 45 jaar